Budownictwo wczoraj i dzis : Remodeling Molinao Park / VAUMM

Dzięki uprzejmości VAUMM VAUMM udostępniliśmy nam swoją pierwszą nagrodę w konkursie na przebudowę Molinao Park oraz lokalizację zadaszonego i otwartego frontonu w Hiszpanii.
Ich projekt udaje ciągłość parku położonego wzdłuż brzegu rzeki i wschodniego krańca miasta do drogi i skarpy Ks.
Bosko.
Fronton (przestrzeń sportowa) znajduje się na południowym krańcu parku, obok przejścia dla pieszych z mostu ulicznego Oarso, dzięki czemu uwalnia największy obszar otwartej przestrzeni na północ, w pobliżu wiaduktu kolejowego i możliwych przejść przez tworzy przestrzeń, która pozwala na wykorzystanie jej z tymczasowymi zastosowaniami.
Więcej zdjęć i architektów.
opis po przerwie.
Sprzęt odpowiada różnicy poziomów na południowym końcu i wyłania się jako zamykająca objętość stoków parku, dzięki czemu szczyt budynku zmniejsza jego wysokość, a tym samym jego wpływ, aby był dobrze zintegrowany tworząc najwyższą część parku topografia.
W ten sam sposób czołowi frontonowie są podnoszeni w sposób ciągły z zielonymi obszarami bulwaru, a zielona fałda kryje różnicę poziomów rozwiązaną z tymi trybunami.
Pomysł udaje, że sadzi kilka drzew w zieleni, które mogą tworzyć cień na trybunach formalizujących obszar, który jest częścią frontonu i parku w tym samym czasie.
Dzięki uprzejmości VAUMM Z punktu widzenia krajobrazu propozycja działa na ciągłość zalesionego bulwaru wzdłuż rzeki.
Położenie frontonu i trybun pozwala na utworzenie zielonego obszaru, który łączy poprzecznie brzeg rzeki i zbocza, które są zwrócone na ścieżkę San Markos.
Dzięki uprzejmości VAUMM Obok wiaduktu kolejowego, ostateczna koordynacja generuje przestrzeń możliwości tymczasowych zastosowań wymaganych przez ludność.
Łączność tej platformy jest rozwiązywana przez istniejący most.
Dodatkową opcją jest zaproponowanie dwóch dodatkowych wejść pod istniejącym wiaduktem, które poprawiłyby połączenie dla pojazdów serwisowych i dałyby możliwość usunięcia istniejącego mostu przez rzekę.
plan terenu Propozycja udaje, że nadal pracuje nad przebudową rzeki Molinao, zakładając własne zbiorowiska roślinności bagiennej wzdłuż rzeki.
Celem jest odzyskanie pierwotnego zielnego riverside, uzyskując naturalny i nie wymagający konserwacji obraz.
plan Mieszany liściasty i wiecznie zalesiony, chroni park przed autostradą, tworząc z drzewem ekran akustyczny i wizualny.
Wybrane drzewa sprawiają, że drzewa są dynamiczne i zmieniają kolor w każdej porze roku, zachowując tę samą gęstość przez cały rok.
Przejście między roślinnością a chodnikiem osiągają betonowe bloki i trawa.
sekcje 01
[hasła pokrewne: wzmacnianie fundamentów, strefy przemarzania gruntu, schody dywanowe zabiegowe ]

Tags: , ,

Comments are closed.

Powiązane tematy z artykułem: schody dywanowe zabiegowe strefy przemarzania gruntu wzmacnianie fundamentów